A szép azonnal kell, a jóra alszunk még egyet...

Mersz-e magad miatt dönteni?
A szép azonnal kell, a jóra alszunk még egyet...

Mersz-e magad miatt dönteni? Mindegy, ki mit mond, gondol, mert ki tudhatja rajtad kívül, neked mi a jó? A baj, ha te sem tudod. Azaz, dehogyisnem. Rajtad kívül senki nem tudhatja, mire vágysz. Egyedül te. Elhiszed? Magadban kell felfedezned, kiállni mellette. Mindenki a saját tapasztalatai, korábbi élményei alapján formál véleményt, de annak semmi köze sem lesz ahhoz, hogy te mit érzel. Senki nem fog tudni jó tanácsot adni, hacsak rád nem érez, a benned lévő igazságra és azt mondja: hisz tudod te. Mert tényleg tudod. Onnan, hogy érzed.

A vágy a szép emlékezete, a félelem a kudarcé. Érzed, hogy döntened, cselekedned kell. Még félsz, de csak míg a döntést meg nem hoztad. Ott hull le a teher. Az érzés, terv, vágyakozás, nem véletlenül hív. Te magad vagy! Mozdítani akar. Mindig valami jobb felé. Mindig! Akkor, is, ha most nem tudhatod, választásod leckét, vagy áldást hoz. Nem is kell. Egyszerűen nem tudsz tévedni. Nem lennék ma az aki, ha nem mertem volna választani. És te sem. Sőt, legfájdalmasabb választásaink szolgálták a legtöbbet.

Tudod, a vágy, vagy azért jön, hogy ellenállj neki, vagy azért, hogy kimozdítson egy helyzetből, ami már nem szolgál téged. Képes vagy érezni döntéseid következményét. Azt akarod-e? Emlékeztet-e a helyzet valamire, amiben már megégetted magad? Tanultál-e belőle, vagy újrajátszod ugyanazt? Netán olyasmivel kínál meg az élet, amit magad sem hiszel el, annyira jó lehet? Dönts és megtudod. Nem védheted meg magadat mindentől, de képessé válhatsz újabb döntéseket hozni. Tudom, senkinek nem akarsz fájdalmat okozni, de lehetetlen bizonyos helyzeteket megúszni. Döntéseid következményeivel mások is szembesülnek majd. Így legalább kimozdítod a beragadt energiákat, hogy helyet teremts valami újnak, hisz a régi nem működött. Először félelmetes lesz, de végül hidd el, mindenkinek javára válik. Hogy mit kezdenek vele? Az az ő feladatuk.

Akkor most jó, vagy rossz, amit választasz? Láss a függöny mögé, érezd annak célját. Mit ad hozzád? Akarod-e? Hisszük, ha valami mellett letettük a voksot, döntéseink véglegesek. Tévedés! Nem csak egyszer választhatsz. Semmi nem fehér vagy fekete, számtalan árnyalat létezik. Szokj hozzá! Bármikor dönthetsz újra. Ezt nevezem én rugalmasságnak! Megszűnsz aggódni. Döntesz és mész tovább, mert nem mindegy, hogy hozzájárulás vagy-e valakinek az életéhez, vagy úgy járulsz hozzá, hogy közben megállítod a sajátodat. Az élet, csupa jót akar neked adni. Vedd hát el, a tiéd, neked szánja! Csak kérlek, tanulj meg dönteni! Válaszd önmagadat a következményekkel együtt és szabad leszel.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha tudod, mit kell tenned és mégsem teszed azt.

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.