Annyit olvastam már, milyen is az „erős nő”

mégis ki nem állhatom ezt a szót...

A „már mit nem teszek állapot” helyett is sokkal jobban érdekel a mi az, amit önmagamat szeretve, elfogadva teszek, és mi az, amiből akkor sem kérek, ha másoknak nem tetszik, mert bénít.

Tudom, érzem, hogy legbelül mindenki jó, te is, és hogy egy romantikus filmen a férfiaknak is könnybe lábad a szeme. Imádom hangosan hallgatni a zenét vezetés közben, hogy énekelhessek és lehet sokak szemét szúrja, ha kimondom mit gondolok, tudva, hogy a szó nem ostor. Vannak arcok, melyek a retinámba égtek, majd a pillanatnyi csodálkozást követő megnyugvásuk, hogy oké, ha neked, akkor nekem is lehet. Nem tudom ki ijedt meg jobban elsőre, de mindegy is, már megtörtént. Megfognád az álarcomat? Levenném. Ah, végre beszélgetünk…

Néha le kell földelnem magamat, hogy el ne szálljak, mert az életöröm a legdurvább drog a világon. Egyetértek, hogy az intelligencia sexy, aminek nem tudok ellenállni, az arrogancia pedig nagyon nem az. Szeretem, ha valaki kezdeményező, kedves, tudja, mit akar, és ami még fontosabb, ki is tudja mutatni. Imádom a meglepetéseket és minden olyat, amitől nő lehetek egy férfi mellett. Sosincs elég cipőm és sosincs elég alkalmam, hogy az összes kedvenc ruhámat felvegyem. Imádom a szerelmes filmeket, amin rendszerint bőgök. Nem koldulom a szeretetet, sőt bőven van belőle, annyi, hogy neked is adni szeretnék. Úgy húzom a határaimat, hogy öröm nézni és lehet, nem „illő”, ha egy nő kezdeményező, közvetlen, elmondja, ha valami tetszik neki, én így érzem jól magam. Kedvességem néha összekeverik a flörttel, sebaj, majd menet közben korrigálunk, csak érezd jól magad!

Igen. Vállalom a véleményemet, anélkül, hogy bántanálak. Azt is látom, te még miért nem, s bár félek, hogy elrúgom nálad a pöttyöst, muszáj tudjam, nekem való vagy-e. Nem vesztegethetem az időmet. Nem színészkedek, csak mert úgy kényelmesebb lenne. A nehezebb utat választom akkor is, ha egy ideig egyedül kell lavíroznom rajta, mert tudom, a végén annál nagyobb a jutalom. Neked is. Senki miatt nem állítom meg az életemet, még miattad sem, ha nem tudod, mit akarsz. Nem biztos, hogy azonnal, de elengedlek téged is és mindent, ami nem tartozik hozzám. Mert, ami igen, az úgyis megtalál. Sokat beszélek, de hidd el, nem foglak untatni. Maximum szólsz majd, ha levegőt veszek. Ezen nem fogunk összeveszni. Számomra a szavak varázsolnak és imádom használni őket. Igen, vihogok a barátnőimmel és imádom a humort, mert az a nap, amiben nem volt egy kis nevetés nem ért semmit.

Sokan szeretnek, de ami még fontosabb, hogy én magamat. Felvállalom, aki vagyok és ez nekem pont elég. Aki szeret, így szeret, aki nem, annak nem vagyok igazán fontos. Nem érdekel és ez így van jól.

Én ettől vagyok „erős”. Mi? Ki nem állhatom ezt a szót…

Írj nekem ha bármi kérdésed van!

Írj e-mailt a -ra,
vagy töltsd ki az alábbi űrlapot!

Küldés