Párkapcsolat

A szerelemérzés valójában az, hogy a másik úgy hat rád, hogy te összhangba kerülsz a teljes éneddel.

SPIRITUÁLIS UTAZÁS BALIRA

Egy különleges csoportos utazásra invitálunk: ahol egy nagyszerű élmény mellett a régi párkapcsolati mintáidtól is megtisztulhatsz a tudatos és boldog párkapcsolatért!

Lehet mostani társadat egy időre kölcsönbe kaptad, hogy vigyázz valaki ékkövére...

Tudod, egyetlen esetben van létjogosultsága a racionalitásnak a párkapcsolatok felet. Amikor elismerem, amit érzek és amellett döntök. Ahol már nincs helye kérdésnek, mert a döntés nem kérdés, hanem a felvállalás helye.

Én csak az ajtót mutatom meg. Neked kell százszor nekimenned, hogy észrevedd a kilincset.

Lehet sokaknak rossz hír, de egy olyan személlyel, akivel nagyon erősen kötődtök egymáshoz, legtöbbször nem azért találkoztok, hogy egy életet éljünk le, hosszú békés párkapcsolatban, hanem, hogy megtanítsátok egymást valamire.

Talán nem is arról szól az utad, hogy valakivé válj.

Amikor az ember boldogtalan útkeresése során egyszer csak képes lesz szembenézni önmagával, felismerni az emberi kapcsolataiban rejlő tudattalan dinamikát, akkor nyílik esélye a kitörésre. Ahol fáj, ahol feszít, ahol nehéz, ott van feladatunk magunkkal.

És mire a pincér kihozza a kért nedűt, én a Férfi, már szerelmes vagyok...

A szerelem és a többi ódivatú dolog erőfeszítést kíván. Nagyon sokat. De egy FÉRFI nem adja fel. Telve energiával hajtja a szerelem tüze. A hölgy pedig egyelőre odáig jut el a szerelemmel kikövezett úton, hogy elmosolyodik...

Ha nincs miért maradnod, ideje elindulni.

Mindenki a saját gondolatai, tapasztalatai, a szüleitől kapott megerősítések és minták alapján alakítja párkapcsolatát. Még akkor is, ha korábban talán megfogadtuk, hogy mi mindent másképp fogunk csinálni.

Nem a távolság választja el az embereket, hanem a csend…

Nem csak ahhoz kell bátorság, hogy álláspontunkat vállalva mások előtt megszólaljunk, ahhoz talán a legtöbb, hogy nyugtalanságunktól zajos világunkban merjük meghallani a másikat. Egymást. A csend a leghangosabb sikoly...

Felejtsd el a másokkal való összehasonlítást!

Az érmének is két oldala van, mégsem ítélik meg egymást. Mindkét oldal mássága kell, hogy létrejöjjön az egység. Nincs két oldal, harmónia van.

Annyit olvastam már, milyen is az erős nő és ki nem állhatom ezt a kifejezést…

Nem erős vagyok, hanem egyedül is képes vagyok megoldani a dolgaimat. Mert elbírok az érzéseimmel, az örömömmel, fájdalmammal. Mert képes vagyok egyedül, nélküled is élni, de dönthetek úgy, hogy nem akarok. Nem szükségem van rád, veled vagyok teljes.

Végül megérted

A boldogság nem egy álom, bennünk él. Olyan parfüm, ami belőled árad. Kőkemény meló, de megéri.

A szerelem tudja kit választ.

Amikor már tudsz lágy és kedves lenni úgy, hogy magadból egy centit sem adsz feleslegesen. Amikor már tudod, hogy kedvességed csak annak jár, aki meg is becsüli azt. Amikor már végtelenül szelíd tud lenni a szereteted. Akkor jön majd valaki.

A szép azonnal kell, a jóra alszunk még egyet...

Tudod, a vágy, vagy azért jön, hogy ellenállj neki, vagy azért, hogy kimozdítson egy helyzetből, ami már nem szolgál téged. Képes vagy érezni döntéseid következményét. Azt akarod-e? Emlékeztet-e a helyzet valamire, amiben már megégetted magad?

Élj úgy, hogy ne dörzsöld le mások bőrét...

Megbántjuk, megsértjük egymást szavakkal, tettekkel, eltitkolt érzésekkel. Párkapcsolatunkban is képesek vagyunk évekig cipelni sérüléseinket anélkül, hogy bármin is változtatnánk.

Ne higgy el mindent, amit gondolsz!

A gondolatból szó, a szóból cselekedet, a cselekvésből szokás, a szokásból jellem lesz. Szoktasd magad kellemes gondolatokhoz! Mert a mindenségnek csak egyetlen pecsétje van: Igen!

Ne várd, meg míg vége lesz!

Látom, akik időben kérnek támogatást, nem maradnak gondjaikkal egyedül. Amit nem tudsz megoldani, az pont azért nem megy, mert nincs hozzá megfelelő eszköztárad. Lehet, az első és legnagyobb próbatételünk az, hogy segítséget kérünk.

Ginger Rogers mindent tudott, amit Fred Astaire, csak tűsarkúban és hátrafelé

Neked nem kell felemelned a hangod, hogy elérd, amit szeretnél! Mindent meg tudsz csinálni, tudom. De itt az ideje, hogy letedd a csavarkulcsot. Érték legyél, ne ellenfél! Hogy kapcsolódni tudjon.

Nem tudod elengedni azt, amivel nem nézel szembe.

Ha elveszítesz valakit, de megtalálod önmagadat, nyertél. Kapcsolataimban magamat tapasztalom. Azt, aki vagyok. Mit engedek, és mi az, amit önmagamból adok. Nem mered elengedni, mert félsz, hogy nem jön vissza. Ez a lecke, ugye tudod?

A szeretet szabadság. Ígéret, hogy az lehetsz, aki vagy. És ez nekem tetszik.

Azt tedd és mondd, amit a szíved diktál. Tégy meg mindent, hogy amire a szíved vágyik, valósággá váljon. Mert ha képes vagy megálmodni, valóra is válthatod. A vágy nem véletlenül születik benned. A szíved szava, ahol a lelked lakik.

Önmagamból írom: mindig más mindig másért olvassa másnak…

Minden egyes visszajelzéssel óriási hálát érzek és örömöt, ha két egyforma ember, akik valahol a mélyben igenis szeretik egymást, bár kétségtelenül félreértik, végül megoldhatja élete legnagyobb feladatát. És megengedik maguknak, hogy szeressék. Egymást.

Néha úgy viselkedünk, mintha lenne valami fontosabb az életnél.

Mert van, hogy értékedet hiányod színezi újra. Lépni kell! Nincs semmi, ami végleges. Mozdulj, hogy kapcsolatodat mérlegre tehesd! A távolság erre érdemes.

Nem mindegy, hogy azt szereted, hogy szeretnek, vagy te is szeretsz.

Ne engedd, hogy az eszed döntsön ott, ahol a szív az úr és persze fordítva se tedd. Tudod, egyetlen esetben van létjogosultsága a racionalitásnak a párkapcsolatok felett. És szerintem a szerelem plátói igazán csak a házasságokban lehet. Amikor elismerem,

Azt kérdezed, mi a szeretet? Ha elhagysz, veled mehetek?

Senki nem tudhatja, mivel küzd a másik. Egyedül azt tudhatom, mivel küzdök én. Rengeteg energiát fektetünk abba, hogy megfejtsük egymást. Te engem, én téged. Pedig mindannyian csak szeretni és szeretve lenni, elfogadásban élni akarunk.

Ölel vagy fojt, a kígyónak egy fogás...

A tévút is jó! A botlás is, a tévedés is az! Minden út jó! Nem igaz, hogy nem vezet sehova! Gazdagít és érlel, ha jól élsz és igazán. Sok gyakorlás kell, hogy szimatunk kifinomult érzéke előre jelezze a fájdalmat. Ölel vagy fojt - a kígyónál egy fogás. A

A fiamért és minden férfiért, akiket szerettem…

Amióta látok, az élet vezet. Minden találkozásom hozzám tett. Amit lehet, csak visszapillantótükörbe nézve merek megérteni, bevallani magamnak.

Értékeld amid van, különben az élet megtanít értékelni, amid volt...

A válság sosem akkor keletkezik, mikor észleljük, jóval előbb. Az a végállomás, amit igen, ketten hoztatok össze. Nem csak ő, te is. Jobb, ha belátod és abbahagyod a felelősséghárítást, mert nem leszel jobban tőle.

Társad erősnek akar látni, méltóságteljesnek, aki tisztelve önmagát a társában is tiszteletet kelt

Mikor párkapcsolatodban a társad elutasít, lekiabál, vitatkozik veled, mellőz, kioktat, a gyermekként egykor átélt szituációt játszatja újra veled. Hogy érzed magad? Fáj? Igen. Ott sérült a lelked. Ott kell felnőnöd.

Csak akkor sérülök, ha elhiszem azt, amit magamról gondolok...

Én zárom el magamat, a nekem szóló belső monológ, a gondolataim a szögesdrót, és te vagy a börtön. Én vagyok az, aki engem bánt. Azzal, hogy elhiszem azt, amit magamról gondolok.

Aki nem fél a sebektől, azt nincs mivel megsebezni. Sérthetetlen...

Mondd, neked mi fáj?

Miért félted a szívedet a fájdalomtól, ha nem használod?

Ne légy más, mint aki vagy, kizárólag így találhat rád, aki téged keres...

Ami nem működik, az most tisztul

Nem készülhetsz egyszerre háborúra és békére. Döntened kell...

Nagy bátorság kell, hogy fenntartások nélkül engedd szeretni magad

Felfedni a titkot, hogy szükséged van gyengédségre...

Ha valakit igazán szeretsz, ráérzel a lelkére

Egy másik testben is megtalállak bárhol, csak Te legyél ott...

Szerelemben nem szabad gondolkodni

Az eszedtől okos leszel, a szívedtől boldog...

Minden akkor történik, amikor megérett a beteljesedésre. Az idő, maga a türelem.

Érted dolgozik...

Szólalj meg végre, hiszen nem tudja!

Ne akarj bizonyosságot, még nincs itt az ideje...

Lehet, még nem tudunk és nem is akarunk azonnal lelepleződni. Vannak még lezáratlan belső folyamataink, gyógyulásra váró sebeink. Az igazi kapcsolat kialakulásához rengeteg szeretetre, türelemre van szükség, hogy valódi kapcsolódássá váljon.

Szavaid varázsereje

A vadász sem a célt hibáztatja, ha elvétette. Leül és átgondolja a hogyant...

Váljon a sebeidből bölcsesség!

Ki mondja meg, hogy neked mi a jó? A szeretet nem kér olyat, amitől te szenvedsz...

Írj nekem ha bármi kérdésed van!

Írj e-mailt a -ra,
vagy töltsd ki az alábbi űrlapot!

Küldés