Mindent jól csinálsz!

Egyszerűen nem tudsz hibázni…
Mindent jól csinálsz!

Bár ki nem állhatod, a nehézség azért jön, hogy kimozdítson egy helyzetből, ami már nem szolgál téged. Olyan döntést hozz, amit magadtól biztosan nem tennél meg. Változtatást akar, hogy elszánd végre magadat és indulj. Krízis helyzetek nélkül nem volna bátorságod nagyot fejlődni. Lehetőség, hogy megtaláld a kiutat, bár leginkább azt érzed, elakadtál. Nem tudod hogyan tovább. Mondd, mit mutathat neked a helyzet? Talán, amit eddig tettél, nem elég. Valami újat, mást kell kipróbálnod, hogy célba érj. Azért kell a nehézség, hogy beinduljon a motor, amit a lelkesedésesedből és szeretetedből táplálkozó kreatív energiád fűt. Valahogy csak elő kell csalogatni, nem? Igen, vágyod a megoldást, ám ahelyett, hogy másokon áterőltetnéd akaratodat, akár meg is teremtheted a mindenki számára legfőbb jót. Úgyis erre akar tanítani az élet, együttműködésre. Add hát meg neki magadat, előbb szabadulsz.

Különben is az eredmény rég elő van készítve számodra, ami már akkor létezett, mielőtt te a problémáddal szembesültél volna. Bízz a megoldásban! Ám, az ajándékot csak akkor kaphatod meg, ha az odavezető úton felvértezed magad mindazon képességekkel, tulajdonságokkal, ami célba érésedkor hálával tölt el. Minél többet kell várnod valamire, annál értékesebb lesz a jutalom. Mondd, melyik út vezet nagyobb boldogsághoz, amit leginkább az elégedettség érzésével tudsz nyakon csípni, mikor ajándékba kapsz egy nagyobb összeget, tárgyat, vagy mikor te magad dolgozol meg érte?

Ezért a belső elégedettség érzésért jön a nehézség. Megengedésed olyan irányba lök, ami a kreativitásodat mozgatja, fejlődésed által akar jót neked. Kénytelen vagy kitalálni valamit, hogy kikecmeregj a helyzetből. Az elakadás azt jelzi, új módszerek után kell, nézz. Ami nem működött eddig, az valószínűleg ezután sem fog. Ha változást akarsz, másként kell gondolkodnod a helyzetről, majd cselekedned.

Nincs suhintás a varázspálcával, hogy minden azonnal oldódjon meg, mert te így akarod és punk-tum! Megoldódik. Csak annyira akarod, hogy épp a megoldást nem látod, mert az útjában állsz. Lehet a helyzet türelemre, elfogadásra, megengedésre, a másik akaratának tiszteletben tartására tanít. Nehezen adod magad, igaz? Végül felsóhajtasz, rendben, legyen, aminek lennie kell. Ilyenkor önkéntelenül engeded át az irányítást az életnek és teszed fel a kérdést: ha a helyzet magát oldaná meg, mi történne? Fogadd el az érkező segítséget. Arra ébredsz majd, hogy megvan. Tudni fogod a választ. Akkor cselekedj!

Hidd el, mindent jól csinálsz! Egyszerűen nem tudsz hibázni, mert a „hibád” is kell ahhoz, hogy fejlődni tudj. Akkor most hiba, vagy tapasztalat? Engedd meg. Nincs mitől félned. A bátorság irigylésre méltó. Ezt még te is tudod. Mindegy más mit mond…

Az emberek két nyomós ok miatt képesek változtatni. Ha az „élet mátrixát” felismerve elméjük megnyílik, vagy összetörik a szívük. Esetleg mindkettő...

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.