Téged nem lehet nem szeretni!

Én várok türelmesen amíg megengeded magadnak.
Téged nem lehet nem szeretni!

Mindenki arra vágyik, hogy szeressen és szeretve legyen. Te sem vagy kivétel. Mindent akarunk és egészen. Nincs olyan, hogy kicsit. Félve szeretni nem lehet, mert az nem szeretet. Eddig fogadjunk, nem érted. Mert nem is olyan könnyű érteni. Csak azt tudod adni, ami benned van. Na, még egy mondat, ami kikészít. Miért, mi van bennem? Én azt hittem tudok szeretni. Én is. Ám, leginkább a biztonságra való vággyal keverjük össze. Nagy ház, új autó, külsőségek, csak belül az a fránya űr. Pedig mikor kicsi voltál, tudtad milyen szeretve lenni és nem féltél kimutatni az érzéseidet. Bármit tettél, te voltál a legcukibb baba a világon.

Később tanították meg neked, mit hogyan tegyél, viselkedj, hogy "jó" légy és lassan elfelejtetted, semmit sem kell tenned, szeretetre méltó vagy. Készségesen teljesítettél, hogy elismerve érezd magad, most meg azzal küzdesz, vajon téged szeretnek-e, vagy a kocsidat, a pozíciódat, a pénztárcádat, netán szeretetért cserébe pont ezt adod. Majd általánosítasz, hogy mindenki ilyen, meg olyan. Könyörgöm ez üzlet! Bukni is lehet ám, nem is kicsit! Végül, ha találsz valakit sem hiszed el, hogy önmagadért szerethet. Tanulj meg különbséget tenni és igen, mondhatsz nemet! Tudsz?

Ne üzletelj! Kedvességet, mosolyt, jó szót, úgy adj, hogy nem vársz cserében semmit. Ha feltételekhez kötöd a szereteted, olyan helyzetet teremtesz, ahol te is csak feltételekkel juthatsz hozzá. Ami benned van, azt kapod vissza. Érted már? Tégy egy próbát! Végül is, nincs veszteni valód. Maximum tényleg találsz valakit, aki önmagadért szeret. A benned lévő érzéssel vonzod. A szeretet az egyetlen, amit nem szorozni, hanem osztani kell, hogy megsokszorozódjon. Szereteted legyen türelmes. Nem mindenki tudja majd elsőre viszonozni, akinek adod, mert lehet ő sosem kapta ingyen. Nem hiszi el, hogy van ilyen. A szeretet nem árucikk, hogy amennyit én adok, annyit kérek is vissza, mert ha keveset adsz, a kínai piacon érzed majd magadat, ha sokat, a Práda sem lesz drága.

Téged nem lehet nem szeretni! Ám, amíg nem hiszed el, nem tud megjelenni az életedben. Szeretetlenséged önmagad iránt megrémíti a másikat. A szeretet akkor is jár, ha semmid sincs, és akkor is, ha mindened megvan. Nem ezért vagy szerethető. Én várok türelmesen, míg elhiszed... Amíg megengeded magadnak... Mert csak annyi szeretetet tudsz kapni, amennyit beengedsz, és adni is, amennyi benned van. Hát engedd bele magadat az érzésbe, bármi is történik. Tök mindegy, hogy viszonozzák-e. Neked ajándék. Lehet, több időre van szüksége, hogy a félelem és hitetlenség páncélját levegye magáról. Itt nincs helye sértődésnek, haragnak, kritikának, számonkérésnek, panasznak, mert az nem szeretet. Már tudod. Az zsarolás! Érted? Máris tanultál valamit. Legyen türelmed kivárni, míg ő is elhiszi, hogy ilyen szeretet létezik, hogy benne is megszülethessen az érzés. Jól szeress! Ne szennyezd be félelemmel. Köszönd, hogy szeretheted, a maga szelídségével, kíváncsiságával, izgalmával, várakozásával. Ez a tiéd. Olyan nincs, hogy ne érezné meg...

"...Téged nem lehet nem szeretni. Sajnálom, ha ezt még soha senki nem mondta, nem éreztette veled. Én akkor is, kitartóan és türelmesen szeretlek, úgy, ahogy csak én tudok szeretni, ahogy én tudlak szeretni..."

/Dr. Hörömpő Andrea/

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.