Gyakori kérdések

Mindent a praktikumról, azaz a leggyakoribb kérdések a folyamatról a velem való munka során.
 • Mivel lehet fizetni?

  Fizethetsz bankkártyával, és kézpénzzel a mediációt követően helyben, valamint online konzultáció esetén bankszámlára történő előutalással.

 • Mennyi ideig tart a mediáció?

  Egy mediációs alkalom 60 perc. Az első találkozás azonban 90 percet is igénybe vehet, a problémák mélységétől függően. Kérlek, foglalásnál jelezd, hogy 60, illetve 90 percet szeretnél.

 • Hol találkozunk?

  Az irodámban Vácon, a Venyige utca 8/b. szám alatt, vagy Budapesten a Lélekszíntér Központban, XIII. Budapest, Balzac u. 39. 1.

 • Egyedül is érdemes elmennem hozzád?

  Igen, hiszen amit te megteszel a kapcsolatodért, a hozzáállásod, tudásod változása eredményeképp, azt társad megérzi, és nála is beindul a változás folyamata. Igen, mert tisztábban látod majd a helyzetedet és a tudás birtokában könnyebben hozol döntéseket, merre vidd tovább a kapcsolatodat, amire a másik pozitívan reagál majd. Hatunk egymásra.

  Miért ne Te lennél az, aki képes beindítani ezt a folyamatot? Miért ne Te lennél az, aki teremti a jót, amit érdemel, miközben megtanulod kifejezni azt is, hogyan lilik bánni veled? Társad minden változtatásodat érezni fogja, Te pedig egyre ügyesebb leszel. Ő pedig az újra reagál! Tudásoddal, viselkedéseddel, kitartó munkával, megfordítható a jelenlegi helyzet egy sokkal jobb irányba, ami növeli az önbizalmadat, függetlenségedet, hitedet, miközben a változást látva társad elkezd bízni a folyamatban. Ő is kapcsolódik.

 • Milyen gyorsan tudok időpontot foglalni hozzád?

  Legkorábban a jelentkezésedet követő héten, de a megkeresések gyakoriságától függően, legkésőbb két héten belül tudunk találkozni.

 • Hogyan foglaljak időpontot?

  Foglalhatsz időpontot a weboldalam időpontfoglaló rendszerén keresztül vagy emailen, illetve telefonon. Telefonos foglalás esetén, a találkozónkat megelőzve, lehetőséged van röviden felvázolni problémádat is.

 • Hány alkalom szükséges a kapcsolat javulásához?

  Már az első alkalommal jelentős változást fogsz érezni. Folyamatban érdemes gondolkodnod, mert ami kialakult közöttetek, sem egyik napról a másikra ütötte fel a fejét, így a megoldáshoz vezető úton is időre van szükség a tudás, a helyzet, mint megoldandó feladat gyakorlatának elsajátításához. Az elakadások feltárása, az érzelmi és gyakorlati egyensúlyt megteremtése, 5-6 mediációs alkalmat vesz igénybe. Ezt követően, időnkénti ráncfelvarrás, megerősítés, tudásmélyítés miatt még találkozhatunk időszakosan, de már önállóan együtt, közösen, tudjátok jól teremteni a kapcsolatotokat, ami működik.

 • Mikor kell fizetni?

  Online konzultációk esetén előutalással. Személyesen a mediációt követően, vagy több alkalom előrefoglalása esetén egyszeri előfizetéssel.

 • Mi történik a válási mediáción?

  A válási mediáció során egy olyan válási egyezség létrejöttét segítem kettőtök között létrehozni, ami közös életetek pereskedés és harc nélküli békés lezárását szolgálja. A mediáció során létrejön egy írásos egyezség, amit a Bíróság ellenvetés nélkül befogad, jegyzőkönyvbe vesz, és gyermek esetén kettő, gyermek nélküli kapcsolat lezárásakor egy bírósági tárgyalás után feltárásos bontóper nélkül kimondja a házasság felbontását. Az írott válási egyezség elkészítését megelőzően egy, de szükség esetén akár több, mediációs alkalmon találkozunk, hogy az egyezségben kötelező pontként szerepeltetett témákban mindenki számára elfogadott megállapodás születhessen. Az egyező akaratnyilvánítással létrejött megállapodást, a jó szülői együttműködés érdekében maximálisan betartanak a párok! A válási egyezség eredményessége 98%! A teljes írásos egyezség, a bontókereset, a mediátori dokumentumok elkészítése, maximum 3 órát vesz igénybe. Azonnali kézhezvétel után, a válási kérelem másnap beadható a Bíróságra. Válási egyezséggel, a Bíróság gyorsan kimondja a válást.

 • Le tudom-e mondani a foglalt időpontot?

  Igen, 48 órával a foglalást megelőzően lemondhatod. Ha a lemondás 24 órán belül történik meg, a mediáció árának a felét szükséges kifizetned.

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.