Kapcsolatszervíz

Észrevetted, hogy mindig van megoldás, ha semmi megoldás sincs? Talán úgy érzed, hogy úgysem sikerülhet? Te képes vagy rá! Gyere el és megmutatom, hogyan csináld!
Kapcsolatszervíz

Ha tetszik egy virág, leszakítod. Ha szeretsz egy virágot, naponta öntözöd. - (Buddha)

Párkapcsolati non plusz ultra

Sokan vágyunk jól működő párkapcsolatra, de vajon tudjuk-e mitől működik jól egy kapcsolat? Honnan tudhatnánk, ha ezt ez idáig senki sem mondta el, nem tanította meg nekünk. Hogy ezt tanulni kell? Igen! Van, akinek persze mindez zsigerből megy és a megfelelő társsal hosszú ideig gyakorolhatja is, de sajnos a többségünknek egyáltalán nem ennyire egyértelmű. Bizonyára te is azért találtál rá erre az oldalra, mert keresel.

Megoldást, igazságot, gyógyírt, valamit, bármit, ami segít. Megértelek. Vajon miért nem tudjuk hosszútávon megélni egymással azt a boldogságot, amire valóban vágyunk? Mitől romlik el minden? Hiszen semmit sem szeretnénk jobban, mint hogy szeressenek és mi is viszont szerethessünk. Igen ám, de nem mindegy, hogy hogyan. Ez az első és legfontosabb dolog, amit fel kell ismernünk.

Mi is a jól működő párkapcsolat ismérve? Mitől működik?

Működtethető egyáltalán? Vajon volt-e előttünk jó minta? Mert a minta nagyon erősen bevésődik ám a tudatalattiba. Lehet a szüleink is elrontották és csupán megszokásból maradtak együtt. Már rég el kellett volna válniuk, mondhatják sokan. Talán mi magunk is így gondoljuk. Vagy netán meg lehet tanulni valamit jobban csinálni? Az biztos, hogy egy kapcsolatot két ember tesz jóvá, de kétségtelenül ketten is rontják el. A legtöbb esetben nincs olyan, hogy az egyik, vagy a másik jobban hibás. Miért? Mert csak azt tehetnek meg velünk, amire engedélyt adunk. Semmi nem történhet velünk az engedélyünk, a saját beleegyezésünk nélkül. Hogy ez most mit is jelent? Ha eljössz, megtudhatod, hogyan is értsd!

Lehet-e egyáltalán egyetlen emberrel hosszú éveken keresztül békében és szeretetben együtt élni?

Szerencsére ma már egyre nagyobb az igény arra, hogy ezt megtudjuk. Egy jól működő párkapcsolatnak megvannak a maga törvényszerűségei, amelyeket érdemes felfedezni és megérteni, ha fontos számunkra a saját magunk és a társunk boldogsága. Főként, ha hajlandóak vagyunk tenni érte!

Egy kapcsolat sosem marad ugyanolyan. Akár a tiszta lakás, ahol amint befejeztük a nagytakarítást, folyamatosan tisztán kell tartani. Ugyanígy egy kapcsolatnak is naponta kell újjászületnie ahhoz, hogy ne veszítse el a fényét. A hozzáállásunkra, a helyzetekhez való viszonyulásunkra, reakcióinkra minden esetben az érzéseinknek megfelelő érzelmi választ ad a párunk. És vajon milyen válaszreakciót látnánk a párunk részéről mi magunk is szívesen?

Minden helyzetben tudatosan dönthetünk az egyszerű reagálás helyett. Jó, de hogyan?

A párkapcsolat, még ha úgy is gondolnánk, nem egy magától értetődő, önmagától működő dolog. A párkapcsolatot folyamatosan teremteni kell. Amikor megvan a másik iránti szeretet, jó esély van a boldogságra, ami a kapcsolat kezdeti időszakában persze magától értetődő. Igen ám, de mi történik akkor, ha a hétköznapok nehézségei, az anyagi és érzelmi elakadások, a sok feladat, a saját bizonytalanságunk és az ebből fakadó félelmek, majd az ezektől kialakuló viták megrengetik a kapcsolatba vetett hitet? Ez a szinte, legalábbis úgy tűnhet, hogy egyik pillanatról a másikra kialakuló folyamat, igen veszélyes lehet. Ha hosszú távon áll fenn, a bizalom elveszhet és már csak a saját sérelmeinkkel tarkított szemüvegen keresztül, a negatívumokra koncentrálva látjuk társunkat és a párkapcsolatunkat. Ami ilyenkor már nem tetszik.

De hidd el, hogy ennek nem kell így lennie! Egy kapcsolatba mindenki saját magát hozza és „csomaggal” érkezik. A szüleinktől hozott kapcsolati minták nagyon különbözőek lehetnek, és akkor is hatnak, ha nem is gondolnánk. Akkor is, ha valamikor régen pedig megfogadtuk, hogy mi mindent másképp foguk csinálni. Igen, de hogyan, ha minderről semmi sem szólt az iskolai tananyagban? Csupán az élet marad, amely megtaníthatja. Nem mindegy milyen áron!

A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye, nem lehet megváltoztatni a gondolkodásunk megváltoztatása nélkül. - Albert Einstein

Mindez ugyanígy igaz a párkapcsolatunkra is. Lépjünk ki hát a komfortzónánkból, mert anélkül, hogy bármin is változtatnánk, az maga lesz a kapcsolat halála. Ne kívülről keresd, hanem teremtsd meg te magad a saját boldogságod! Keressük meg együtt az igazságot, és tegyük jól működővé a kapcsolatod! Hogy miért is tennéd? Mert jobb megtanulni, még mielőtt az élet kényszerít rá. Ugye te sem szeretnéd újból és újból ugyanazt a hibát elkövetni?

A párkapcsolatok nem azért mennek tönkre, mert két ember ne szeretné egymást. A nem megfelelő magatartásformák és hozzáállás, valamint az ellenállás a fejlődésre a valódi ok.

Akkor és csak akkor várlak, ha tényleg fel akarsz mászni a gödörből azon a létrán!

Ha hajlandó vagy változtatni a gondolkodásodon, a hozzáállásodon, akkor semmi nem menthet meg a sikertől. És tudnod kell, hogy ez a párodra ugyanúgy igaz. Nincs annál csodálatosabb, mint amikor a párkapcsolati törvényszerűségeket felismerve két ember közösen elkezdi jól teremteni a kapcsolatát.

Te képes vagy rá!

Gyere el és megmutatom, hogyan csináld!

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.