A Nő, nem egy Férfi mellett lesz Nő. A Nő lénye vele születik.

A Férfivé válás viszont út. Maga a próbatétel…
A Nő, nem egy Férfi mellett lesz Nő. A Nő lénye vele születik.

Legtöbbször, mikor párkapcsolati problémával keresnek meg, mindig ott a kérdésbe burkolt vágy, mint hiány, hogyan lehetnék igazi nő a kapcsolatomban, hogy észrevegyenek, nőként tiszteljenek? Nem kiszolgáló, minden kívánságot teljesítő, „mire van szükséged szuperhős” feleség és anya, hanem a nagybetűs NŐ. Önmagammal megbékélt, elégedett, mozdulataimban finom, mégis erős belső tartással, önértékeléssel rendelkező Nő.

Elcsesztük. Nem kicsit, nagyon. Folyton kesergünk, hol vannak a nagybetűs Férfiak, a nagybetűs Nők? Már megint kívül, mások megoldásaiban látnánk viszont a választ, de nincs csoportos megváltás! Egyéni utak vannak, és ha nem találod a Nőt, magadban kell keresd. A Férfivé válás út. Minap kérdeztem a fiamtól, mi kell ahhoz, hogy egy fiúból férfi váljon? Erős támaszt, érzelmi stabilitást nyújtó, melegszívű anya, aki képes bevezetni a női lélek titkaiba, hisz ő az első megtapasztalás, és egy határozott, férfi szerepében megerősödött, állhatatos apa, mint példakép, iránytű, válasz az élet bonyolult útvesztőiben. Így adjuk tovább mintáinkat. Ha nem tetszik, amit látunk, mi rontottuk el.

Nem működnek kapcsolataink, mert senki nem találja benne a helyét. Egymás hatóköreit futjuk, ahelyett, hogy éreznénk, meddig tart a miénk. Egy nő kedves, mozdulataiban finom, megértő, érzelmeinek kontrollfelelőse, amivel a férfienergiát leföldeli, érezni tanít. Mert a Férfi egy nőiességét a maga teljességében megélni tudó Nő mellett lehet csak igazán erős Férfi anélkül, hogy erőt kellene fitogtatnia. Egy Nő egy igazi Férfi mellett lehet gyenge, gyengeség nélkül. A Nő lénye finomságával jelzi, nem harcra született. A férfi tudatalattinak üzen, ne ellenséget lássunk egymásban. Te mit üzensz? A férfi megérzi a viszonyulást. Számukra tetszésünk kifejezése genetikailag kódolt. A férfi vadászik, csak lehet, ma metrómegállóban teszi. Egy kedves, elismerő mosolytól azonban még senki nem szégyenült meg. A férfi így erősödik, közben megtanulja, hol a tiszteletteljes határ megnyilvánulásaiban.

Mindig a Nő választ. Viszont annyi durva visszautasítást élnek meg férfijaink, hogy örüljünk, ha még egyáltalán kezdeményeznek. Mindig a Nő húzza meg a határt, de nem mindegy, hogy arroganciával, vagy gyengéden, ám határozottan megtartva. –Ennyi töketlen palival még életemben nem találkoztam! – hallom sokszor. De kérdezem, ahogyan egy-egy bátortalan, lehet suta közeledésre válaszolunk, erősítjük, vagy gyengítjük-e őket? Gondold végig. Lehet, nem a te eseted, de te annak a nőnek segítesz, aki csakis rá vár, hogy lépjen. Lehet, te vagy az első láncszem, hogy erős, bátor, kezdeményező férfivé váljon. Egymás erősítése és nem gyengítése a feladat. Mindegy, ki adja le az első jelet, hogy hahó, volna egy zöld lámpád. Megteheted. Nem ettől nem vagy nő. Bármikor visszapasszolhatod a kezdeményezést, hátrébb léphetsz, de ha csak vársz, nem történik semmi. Mosolyogj! Miért olyan nehéz ez?

Mert nem bízunk a férfiakban. Sok agybajunk van, ez az egyik. De valójában kiben is nem bízunk? Saját magunkban. Nem hisszük el, hogy elegek vagyunk, hogy a férfiak igenis csodálatosnak látnak bennünket, mert annyira mások vagyunk. A nő szép. Csak nem hisszük el, hogy finomságunk, formai lényünk elképesztő a férfiszem számára. Csupán érinthetik a nőt, lelkükkel és fizikailag, ha meg merjük mutatni. Hála, mindenkinek más az ízlése, tök jó, ezen legalább nem veszünk össze. Kinek a nagy fenék, kis cici és a többiek jönnek be. Mások vagyunk, és mindenki mást szeret. Ettől egyedi. Amid van, azt töltsd fel örömöddel, életkedvvel, mosollyal, jó modorral. Nem fog tudni ellenállni. Ezt akarod, nem?

Oké, van, aki még úton van a férfivé válásban, de miért én akasszam el? Ösztönözd inkább, fel ne adja, mert rajta a világ szeme. Szükségünk van rá! Én nem mondok le senkiről, mert minél többeknek sikerül, annál több jó párkapcsolatban élünk. El tudod-e képzelni, milyen lehet egy olyan szerelem, ahol a nő nagyon Nő és a férfi nagyon Férfi? Ugye, hogy „van képed” róla? Hát, akkor csináld meg! Válj Te magad azzá! Ki neked a nagybetűs Nő? Ki a nagybetűs Férfi? Tedd magadévá tulajdonságait és ne gondold, hogy csak a belső érték a fontos. Nagyon fontos, igaz. Ám a külsőd a belépőd, a névjegyed. Kell valami, hogy vizuálisan beindítsa a férfit. Így működnek, hát jó, ha figyelembe veszed. Már, ha fontosak neked. Hát húzz le a terembe, guggolj, mert Te tudod, mitől döglik a légy. Ám, ha csak a külsőségekre koncentrálsz, kívül szép, belül üres leszel. Uncsi, és itt már tényleg igaz, hogy a külső csak megfog, a belső tart meg. Nincs kibúvó, hogy nem számít, milyen a stílusod, igényed a szépre, kultúrára. Csupán kifogás a lustaságodnak.

Nőként egy férfi akkor ellenállhatatlan, ha lenyűgöz intelligenciájával, kultúrájával, tekintélyével. Ahhoz, hogy őt megtaláld, olyanná kell válnod. Különben hiába vágysz rá, elmegy melletted, észre sem vesz, mert a hasonló kizárólag a hasonlót vonzza. Arra rezonál. Milyen szép is a magyar nyelv? Egy húron pendülünk. És te sem veszed észre, bár már tudod, mire vágysz, még nem váltál azzá. Elsétálsz mellette. Ne sírj, mert csak annyi, hogy még nem tartasz ott. Hát dolgozz meg érte! Hidd el, megérkezik és már észre is fog venni!

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.