VáltozáSOK

Ne akarj megváltoztatni senkit!
VáltozáSOK

Mindenki a saját érettségi szintjén, tapasztalatai mentén, pont úgy jó, ahogy van. El tudod-e ezt fogadni? Azt cselekszi, azt mondja, amire a legjobb tudása szerint most képes. Ha előrébb tartasz, akkor sem tudod a hátadon magaddal vinni. Ne akard megváltoztatni! Úgysem sikerülhet. Mindenki maga változik, ha akar. Legfőképp, ha talál valami jót, amiért érdemes. Vagy már annyira fáj, hogy elviselhetetlen. Akkor indul. Ott tudod támogatni. Furcsa módon, az egyetlen dolog, ami képes változásra bírni egy embert, ha elfogadod őt olyannak, amilyen. Ha kritizálod, sajnálod, megrekeszted a helyzetében. Mondják, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Sokáig nem értettem...ma igen.

Higgy benne, hogy képes felállni, változni! Így ő is elhiszi. Ha többnek látod, mint esetleg ő saját magát, fel akar nőni a képhez, amit tükrözöl felé. Így működünk. Elég egy dicséret, egy köszönöm. Éreztesd vele, hogy úgy jó, ahogy van! Őszintén, nem erre vágynál te is? Hogy önmagadért szeressenek és elfogadjanak olyannak, amilyen vagy? Add ezt meg hát a másiknak! Csodát fogsz tapasztalni. Belülről csalogasd ki a legjobb énjét és nézd, ahogy vele együtt növekszik. Szeresd úgy, ahogy van, vagy engedd el! Ha feltételekhez kötöd a szeretetet, azt inkább birtoklásnak hívják. Mikor eljön az ideje, változni fog. Amíg a döntés nem az övé, lehetnek pillanatnyi sikerek, ám az eredmény nem lesz tartós.

Mondd el neki, hogy ha nem is értek veled egyet sok mindenben, mégis így szeretlek téged. Így vagy tökéletes és figyeld az örömöt a szemében!

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.