Miértek...

A félelem csak problémát keres, a szeretet megoldásokat...
Miértek...

El akarod mondani. Akarod, hogy értse. Csendesen jelzed, majd egyre hangosabban, mégis süket fülekre talál. Nem érti. Pedig annyira akarod, hogy tudja, mit érzel, mi az, ami nem jó, ami fáj, amit másképp szeretnél, hogy jobb legyen. Egyszerűbb lenne igazodni, de csak az értetlenség marad. A ”te mindig ezt csinálod”, ”veled nem lehet beszélni”, a ”mindent félre értesz”, ”én ilyet nem mondtam” és a többi.

Szeretném jelezni, hogy de, mondtad. Csak észre sem vetted.

Pedig a megoldás tök egyszerű. Húzd háttérbe magad! Ne érdekes akarj lenni, hanem érdeklődő! Összeszorított szájjal, behúzott kézifékkel figyelj, mert többet tudhatsz meg róla, mint sejtenéd! Tanuld meg elfogadni, ha olyat hallasz, amit bár nem szívesen, de tudnod kell! Azért, hogy változtathass, hogy jobb legyen. Vagy marad a harc. Hát te tudod...

Ahhoz, hogy meghalld a társadat, le kell csendesítened magadat. Félretenni a gondolataidat és érteni, valóban hallani őt. Anélkül, hogy válaszokat gyártanál. Mert, amit mond, róla szól. Lehet, rosszul érint, tudd, valamiért így érez. Derítsd ki, fejtsd meg az okát és segíts neki! Ha nem bántani, megérteni szeretnéd, maradj csendben és figyelj! Adj neki teret! Ott kapcsolódtok.

Miért is nem kérdezed meg, miért érez így? Mit tehetsz? Talán kiderül, hogy valamit tényleg elszúrtál, amit legbelül érzel is, és félsz, hogy szembe nézz vele, mert még fájni fog? Inkább fájjon neki! Miért olyan nagyon nehéz azt a fránya kérdést feltenni, hogyan szeretnéd? Hogyan lehetne jobb? Mit tehetek? Légy bátor és kérdezz! Majd halld is meg a választ! Fogadd, bárhogy érkezik. Maradj nyugodt, érdeklődő. Akard tudni! Akard a választ! Megnyugszik tőle és te is. Ha szeretnéd, hogy téged megértsenek, előbb érts meg másokat!

Észrevetted, hogy a szerelmesek milyen halkan, egészen közel egymáshoz beszélgetnek? Vagy nem is beszélnek, inkább csak összeér a tekintetük és a lelkük. Érzik egymást. Fontosabb a másik, mint saját maguk. Azt szeretném, hogy neked jó legyen. Akkor jó nekem is... A szeretet az, amikor elfogadod, ami a másiknak jó, ha netán nincs is ínyedre. Így, ami neki fontos, neked is az lesz. Ha ellenállsz, mindketten szenvedni fogtok.

Szereted őt? Emlékezz erre a nehezebb időkben is!

„Az ember sosem azt hallja, amit mondanak neki, hanem amit a szívével lefordít magának.” /Müller Péter/

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.