Ne várd, meg míg vége lesz!

Aki nem szeret, annak sosem fogsz megfelelni. Aki szeret, annak nem kell. Cselekedj...
Ne várd, meg míg vége lesz!

Látom, akik időben kérnek támogatást, nem maradnak gondjaikkal egyedül. Amit nem tudsz megoldani, az pont azért nem megy, mert nincs hozzá megfelelő eszköztárad. Ha tudnád hogyan, már megoldottad volna. Lehet, az első és legnagyobb próbatételünk az, hogy segítséget kérünk. Ne várd meg, hogy a kapcsolatodra rányomhasd a nagy pecsétet, nem működik. Itt a vége, nincs tovább! Igenis mindig van mit tenni, maximum nem ismered a kulcsokat. Akard tudni! Egy matekfeladatot is csak akkor tudsz megoldani, ha ismered a megoldó képletét. Nem más ez az életünkben sem. Mindig van megoldás, maximum kevés az akarat. Ne félj senkitől és semmitől, csupán magadtól, mikor képessé válsz bármire, sőt az ellenkezőjére is. Tudom, veszélyesen hangzik, de egyedül az erődről mondasz le. Semmi másról. Ha nem hiszed, hogy mindent, ami az életedben történik, egyedül te hívod elő, még semmit sem tudsz az életről.

Tök mindegy, hogy jól, vagy rosszul, de mindig te varázsolsz. Mi lenne, ha beismernéd, hogy létezik olyan helyzet, amihez most még talán kevés vagy. Nem tudod kezelni. Ne nyugodj bele! Kérj segítséget! Nem az a szégyen, ha beismered, hogy nem megy, hanem az, ha hagyod, hogy föléd kerekedjenek a dolgok. Az erőd mindig veled van, maximum lemondasz róla. Önként. Meg akarod ismerni az igazi valódat? Akkor vedd a fáradtságot és tanuld meg párkapcsolatod megoldó kulcsait!

Tőlem, akár meg is gyászolhatod, ha vége. Az is a te dolgod, de ne gondold, hogy könnyebb lesz. Sőt! Mit kezdesz majd a lelkifurdalással, hogy hátha mégis lehetett volna valamit tenni? Mi van, ha sokkal többet is kihozhatsz a saját boldogságodból, mint most sejted? Mi lenne, ha egyetlen embertől kellene csak félned, saját magadtól, mert már tudod, hogy bármire képes vagy.

Félelmetesen hangzik, igaz? Barátkozz össze a gondolattal, hogy a szabadság, amihez hozzájuthatsz nem más, mint mikor csakis magadért cselekszel, hozol döntéseket. Pont ez az, ami a párkapcsolatodat is képes pozitív irányba terelni. Mert rájössz, hogy csak azt tehetnek meg veled, amire engedélyt adsz. Nem többet és nem is kevesebbet! Ez most mit is jelent? Meg akarod tanulni hogyan? Egyetlen akadályt kell leküzdened csupán, a félelem és a tehetetlenség érzését és azt, hogy mit gondolnak mások. Kit érdekel, mit gondolnak mások, mikor ők maguk sem tesznek semmit? Tanácsaik használhatatlanok, mert ha azok lennének, megoldották volna a saját életüket. Csak olyantól fogadj el segítséget, aki már ott van, ahová te tartasz. Tudod mit jelent a lustaság? Mikor félsz cselekedni. Mert félsz a bukástól. Ugyanúgy, mint a sikertől. Meg az erőfeszítéstől, hogy csinálnod kelljen valamit. Majd mikor már nem tartasz senkitől, csupán önmagadtól, akkor leszel szabad. Az foglalkoztasson, ha megoldod, bizony ámulni fognak és ők is tudni szeretnék hogyan. Légy minta, amit érdemes követni, de előbb old meg!

Akarod ezt a tudást, vagy csak szeretnéd? Hidd el, mindegy mi lesz a végkifejlet, a lényeg, hogy történjen valami. Cselekedj, hogy beindulhasson a változás. Legalább próbáld meg! A másik is ember. Ugyanúgy vágyja a jót! Hát segítsd a döntésében, hogy melletted maradjon. Hogy erődet látva téged választhasson. Ha tényleg akarod, és még szereted, semmi nem menthet meg a sikertől. Van, maximum 2-3 éved. Ne várd meg, hogy vége legyen!

Persze lemondhatsz róla, de egy életen át bánni fogod. No nem azt, hogy vége lett, mert az érzés idővel elmúlik, hidd el. Hanem azt, hogy nem tettél meg mindent. Hagytad. Mert gyáva voltál...

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.