A valódi szeretet nem fél...

Nem biztonsági játék. Adj 100%-ot!
A valódi szeretet nem fél...

Tetszik, de vajon akarod-e? Nehéz választás, mert mindig az érzés van előbb, aztán vitatkozik az ész, kell-e ez nekem? Sérülhetek. Mi van, ha nem működik? Beleengedem magam, majd kiderül, kár volt és csak a könnyeimet nyelem. A fájdalomtól, hidd el, nem tudod elzárni magad. De megtanulhatod kezelni. Ne akard az eszeddel eldönteni azt, ami a szív dolga, és ne bízd a szívedre azt, ahol az ész az úr. A kettő között pedig bölcsen tudj különbséget tenni! Na, ez a nehéz. De mint a járás, tanulható. A férfi, ha bejössz neki, legalább tízféleképpen elképzelte már veled. Ők így működnek. Nem gond, tök jó! A vágy az iránymutató, de rajtad áll, hogy elnyered-e a szívét is. Bocsi, nincs garancia. De ha igaz vagy, nincs esélye ellened. Hidd el, ő is fél, ezért gyakran könnyű prédára játszik. Te ne légy az. Már, ha tudod, mit akarsz. És ha nem akarod mindenáron. Neked lesz jobb. Így nincs alku.

Mersz-e 100%-ot adni? Nem hiányt betölteni, tényleg szeretni? Mindegy, mit gondol a másik. Azt mutasd, aki vagy. Ha teszik neki, legalább többé nem kell színlelned, mert önmagadért szeret. Ha igen, hurrá, nyertél, mert ő tényleg a te embered. Ha nem, nos, a nem is egy válasz, csakúgy, mint az el nem küldött üzenet. Csak kérlek, értsd helyén, és ne akarj a körből négyzetet csinálni, mert az nem fog menni! Láss mindent annak, ami. Itt, most, ebben a pillanatban. Hagyj fel az illúziókkal, mert csapda. Ha jó, formálódik.

De nem attól, hogy feltételekkel, kritikákkal, elvárásokkal árasztod el, hogy szerinted már hol kellene tartanotok. Sehol! Pont ott, ahol! Élvezd! Ha mindig többet, mást akarsz, és képtelen vagy nyugton maradni, felejtsd el, mert tuti elveszíted. A valódi szeretet nem fél mi lesz. Nem aggódik azon, minek mikor kellene megtörténnie. Hagyja megélni a pillanatot. Sosem a megfelelő pillanatra vár, a pillanatot teszi megfelelővé. Az a tiéd. Mindegy, mi lesz, alakul. S ha elképzeléseink mégsem azonosak, emlékeink még mindig maradnak. Na, ehhez kell a bátorság! Elfogadni mindent, ami jön, és engedni, ami menni akar. Mert az nem a tiéd, ha visszatartanád se. Hadd menjen! Ez a boldogság titka. A gond, ha kötni akarod. Túlgondolod. Ellenállsz, hogy az események természetes medrükben folyjanak. Bízz magadban!

És kérlek, merj szeretni! Merd kimutatni! Ha teszik, mondd el. Ha szeretnéd látni, hívd meg. Semmi másra nincs idő. Vagy nincs még eleged a „mi lett volna, ha” érzéséből? Éld meg most! Tudom, a visszautasítástól félsz. Az érzéstől, hogy nem vagy elég. Elég vagy. Max. nem neki. Nincs mit szégyellned. Tudod, sosem az adott személy varázsa tart fogva, hanem az érzés, amit felgyújtott benned. Csupán illúzió. Azt az érzést szereted, amit kiváltott. Oké, tőlem álmodozhatsz, de álmaid legalább valóságosak legyenek. Ezt egyetlen módon tudod kideríteni, ha utánuk mész!

Sokszor kérdezik tőlem, mi van, ha először a vágy jelenik meg. Tök jó! Az is egy érzés, nem? Iránymutató. Éld meg! A lényeg, hogy mindketten ugyanazt akarjátok. Nem többet, nem kevesebbet. Ha alakul, alakul. Lehet, így találtok egymásra. Nem tudom. Egyetlen szabály létezik. Sohasem a másik kárára! Ha már eleve tudod, hogy ebből semmi sem lesz, mondd. Így is benne van-e? Azt is mondd, ha többet jelent. Tudja, vállalja, hisz szabad akarata van. Ne te korlátozd! Minden oké, amihez két szabad ember a beleegyezését adja. Nincs rá jogszabály. Ti alkotjátok! Lehet, ami nektek oké, másnak nem megfelelő. A gond ott van, ha mást látsz, mint ami van, és telepakolod elvárásokkal. Ennek így és így kellene lennie. Nem! Ki mondja meg? Hidd el, még te sem. Csak alakíthatod, ha ügyes vagy. Ha többet akarsz, a szívét célozd. Szelídítsd meg, hogy maradni akarjon.

A vágy csak iránymutató. A legerősebb cselekvésre ösztönzés. Ám vagy azért jön, hogy ellenállj neki, vagy azért, hogy kimozdítson egy helyzetből, ami már nem szolgálja a javadat. Lehet ajándék. Bölcsen döntsd el!

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.