Annyit olvastam már, milyen is az erős nő és ki nem állhatom ezt a kifejezést…

Nem erős vagyok, hanem egyedül is képes vagyok megoldani a dolgaimat.
Annyit olvastam már, milyen is az erős nő és ki nem állhatom ezt a kifejezést…

Nem fizikailag, bár néha úgyis, mégha meg is fogadtam, hogy két kilónál többet nem emelek. Inkább segítséget kérek. Hanem mert elbírok az érzéseimmel, az örömömmel, fájdalmammal. Mert képes vagyok egyedül, nélküled is élni, de dönthetek úgy, hogy nem akarok. Mert nem szükségem van rád, hanem veled lehetek teljes. S bár nélküled is egész vagyok, együtt sokkal boldogabb. 

A „már mit nem teszek állapot” helyett is sokkal jobban érdekel a mi az, amit önmagamat szeretve, elfogadva teszek, és mi az, amiből akkor sem kérek, ha másoknak nem tetszik, mert bénít.

Tudom, érzem, hogy legbelül mindenki jó, te is, és hogy egy romantikus filmen a férfinak is könnybe lábad a szeme. Imádom hangosan hallgatni a zenét vezetés közben és énekelek. Lehet, sokak szemét szúrja, ha kimondom, mit gondolok, tudva, hogy a szó nem ostor. Vannak arcok, melyek a retinámba égtek, majd a pillanatnyi csodálkozást követő megnyugvásuk, hogy oké, ha neked, akkor nekem is lehet. Nem tudom, ki ijedt meg jobban elsőre, de mindegy is, már megtörtént. Megfognád az álarcomat? Levenném. Végre beszélgetünk…

Néha le kell földelnem magamat, hogy el ne szálljak, mert az életöröm a legdurvább drog a világon. Igen, számomra az intelligencia szexi, aminek nem tudok ellenállni, az arrogancia viszont nagyon nem az. Szeretem, ha valaki kezdeményező, kedves, tudja, mit akar, és ami még fontosabb, ki is tudja mutatni. Imádom a meglepetéseket és minden olyat, amitől nő lehetek egy férfi mellett. Sosincs elég cipőm és sosincs elég alkalom, hogy az összes ruhámat felvegyem. És igen, imádom a szerelmes filmeket. Nem koldulom a szeretetet, sőt van belőle annyi, hogy neked is adni szeretnék. Úgy húzom a határaimat, hogy öröm nézni és lehet nem „illő”, ha egy nő közvetlen, elmondja, ha valami tetszik neki, én így érzem jól magam. Inkább egy hoppá, mint egy mi lett volna ha. Kedvességem néha összekeverik a flörttel, sebaj. Majd menet közben korrigálunk, csak érezd jól magad!

Igen. Vállalom a véleményemet, anélkül, hogy bántanálak. Azt is látom, te még miért nem, s bár félek, hogy elrúgom nálad a pöttyöst, muszáj, hogy tudjam, nekem való vagy-e? Nem vesztegethetem az időmet, nem színészkedek, csak mert úgy kényelmesebb lenne. A nehezebb utat választom, akkor is, ha egy ideig egyedül kell lavíroznom rajta. Mert tudom, a végén annál édesebb. Senki miatt nem állítom meg az életemet. Nem biztos, hogy azonnal, de elengedek mindent, és mindenkit, ami nem tartozik hozzám. Évek munkája van benne, hát te se várd azonnal! Mert tudom, hogy aki szeret, az úgyis megtalál.

Sokat beszélek, de hidd el, nem foglak untatni. Maximum szólsz majd, ha levegőt veszek. Ezen nem fogunk összeveszni. Számomra a szavak varázsolnak és imádom használni őket. Igen, vihogok a barátnőimmel és imádom a humort, mert az a nap, amiben nem volt egy kis nevetés, szerintem nem ért semmit. Sokan szeretnek, de ami még fontosabb, hogy én magamat. Felvállalom, aki vagyok és ez nekem pont elég. Aki szeret, így szeret. Aki nem, annak nem vagyok igazán fontos. Hát nem erőltetek körből négyzetet. És ez így van jól.

Én ettől vagyok erős. Mi? Ki nem állhatom ezt a szót!

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.