Közteher

Ha az ember hosszútávra köti össze magát valakivel, akkor a társ terheit is vállalnia kell.
Közteher

Ne érezz bűntudatot, ha most segítségre szorulsz és a másik húz. Engedd meg magadnak, hogy támogasson. Ne vedd el ezt az örömöt tőle, de terheitek sem egyedül az övé, vagy a tiéd. "Közteher."

Mennyire jó is egy inspiráló beszélgetés, mikor két tekintet hirtelen összecsillan, igen értjük egymást. Azonnal felcsillan benned a vágy, hogy még többet szeretnél kapni belőle, s egyben adni is. Nem csak férfi-női minőségek találkozása ilyen. Igaz lehet ez akkor is, ha olyasvalaki érint meg, akivel azonos hullámhosszra kerülsz. Egyszerűen imádom a helyzetet! Hihetetlenül inspirál és minden ilyen találkozásért óriási hálát érzek, mert nem vagyok egyedül. Ilyenkor kiderül, nemhogy különbözőek, de nagyon is egyformák vagyunk, nemre, hajra, bőrszínre, felekezetre való tekintet nélkül. Azonnal felcsillan bennünk a kapcsolódási vágy és együttműködni akarunk. Problémáink, feladataink egyek, csak lehet más szinten tartunk megoldásainkban.

Rengeteg konfliktus forrása lehet párkapcsolatunkban, ha egyszer csak úgy döntünk, egyedül megyünk végig az általunk választott úton. Magára hagyva társunkat sokszor olyan terhekkel is, amit nem akar, de kénytelen magára vállalni, mert hát valakinek kell. Ennek lehet oka, ha nem azonos érettségi szakaszban találkoztatok, vagy csak menet közben engedtétek el egymás kezét.

Ilyenkor kérlek, tekints kicsit magad mögé, lábnyomaid nem tartalmaznak-e nyomokban romokat? Ha magára hagyod, ne csodálkozz feszültségén, amit érez. Ha a valamikori vállalt teher „közös”, akkor tényleg legyen az. Egy párkapcsolatban két önálló ember külön-külön és együtt is jól funkcionál, miközben támogatásáról biztosítja a másikat. Ne érezz azonban bűntudatot amiatt, ha most van itt a te időd, hogy hivatásodban kiteljesedj és minden energiádat az álmodba fektesd. Ha párkapcsolatod valóban jól működik és nem csak úgy van, de támogató, minőségi és szeretetteljes is, nem leszel teher a másik számára. Oszd meg vele kétségeidet, vágyaidat, terveidet, hogy fel tudjon készülni. Közben vállald a „közteher” téged megillető részét, amit bírsz, hogy ne érezze magát egyedül.

Mindig a pénz…

Nem érdekel gazdag vagy-e, vagy van- e sportkocsid, miközben az sem baj, ha van, de mégsem elégséges. Na, erre varrjál gombot! Semmi sem fehér, vagy fekete, még ha úgy szeretnéd látni, akkor sem. Láss színesben és igen, aki a közös táncban képes vezetni, azt érdemes követni. Ma kétségkívül az anyagi gyarapodás képessége mutatja azt, mint vadászó őseink idején, hogy képes-e a férfi a gondoskodásra. Igen, van, hogy olyan életszakaszba kerültök, amikor a nő támogat. Semmi gond. Szerencsére képes rá. Nekem ennyi az emancipáció, miközben mindvégig női minőségemben maradok. Te se tetézd önzőségeddel, szidalmaiddal, gyengeségét szajkózva társad gondjait. Lelassítod a folyamatot, hogy újra magára találjon, miközben legbelül önmagát is gyötri. Nincs szüksége külső szemrehányó kényszerre, de a pátyolgatásodra sem. Ne juss el odáig, mikor a fiad majd azt mondja, anya elmegyek bulizni és azt kell válaszold, hogy fiam 30 éves vagy, haza sem kellene jönnöd! Támogasd, úgy gyorsabban és erősebben áll fel.

Korántsem vagyunk annyira modernek, mint gondolnánk. Szerepeink helyreigazításra várnak és bár ma a nő maga is képes gondoskodni saját magáról, nézd meg végül ki hajtja a másik vállára a fejét, ha biztonságot keres? Ezt tartsd szem előtt. Közben mondd, mered- e vállalni a valamit, valamiért cserében? Mert finanszírozni magamat is tudom…

"Ha az ember hosszútávra köti össze magát valakivel, akkor a társ terheit is vállalnia kell."

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.