Megcsaltak, elhagytak, visszaéltek a bizalmaddal? Nem értékelik, aki vagy?

Gondolhatod, a véletlen játszik veled...
Megcsaltak, elhagytak, visszaéltek a bizalmaddal? Nem értékelik, aki vagy?

Megcsaltak, elhagytak, kihasználtak, nem értékelik, aki vagy? Talán csak a véletlen játszik veled, gondolhatod. De hiszed-e, hogy egyedül az történhet meg, amibe a beleegyezésed adod? Csak azt tudod vonzani, aki azonos szinten rezeg veled? Még a sérüléseiddel is? Ehhez semmi köze a külsőnek. Ez szimplán fizika.

Nincsenek véletlen találkozások. Lesznek kapcsolataid, amelyek fájdalmas leckét jelentenek és olyanok, amelyek a legjobbat hozzák ki belőled. Attól függően, hol tartasz. Mindaddig, amíg megtanulod, hogyan állj ki magadért, fejezd ki bátran igényeidet, mikor beszélj és mikor hallgass, ugyanaz történik veled, csak a szereplők mások.

Pedig jól akarod csinálni. Mindent beleadsz. Csak kérlek, nézd meg, közben nem veszítetted-e el önmagad? Mindig meg akarsz felelni. Akarod, hogy jó legyen! Most újra cserbenhagytak és ez fáj. Nagyon. Mintha egy darabot téptek volna ki belőled. Tudod, mit mondok? Ne menekülj! Érezd át és gyászold el a veszteségeidet. Ne hazudd le az érzéseket, mert attól még ott vannak. Nem gyógyul, ha elfojtod. Nézz rá a sajgó szívedre és mondd ki! Oké, megtörtént, majd belehalok, de akkor is boldog leszek. Majd rázd le magadról a romokat és kezdj el felállni! Lépésről-lépésre. Lassan haladsz majd, de minden nappal megerősödsz. Tudod, minden a tiéd lehet, amiért hajlandó vagy megdolgozni. Ez a munka most benned zajlik. Eredménye csak később látható. Persze maradhatsz megkeseredett és folyton mást hibáztató is, de tudod mit? Ha hajlandó vagy bevállalni, hogy szembe nézel azzal, ami történt és amit taníthat neked, akkor képes vagy átírni a következő párkapcsolatodat.

Ma már hálás vagyok azoknak kik bevállalták, hogy mindezt megtanítják nekem, mert ma sokkal boldogabb vagyok, mint mikor csupán ösztönből cselekedtem.

Légy hálás a veszteségeidért. A legnagyobb tanítóid. Lásd be, hogy te is hibáztál! Nincs ebben semmi. Enélkül viszont esélyed sincs gyógyulni. Mindketten hibáztatok. Mert nem a legjobbat sikerült kihozni egymásból. Ismerd be, majd bocsásd is meg magadnak. Csak az történhetett meg veled, amire engedélyt adtál. Létrehoztad. Csupán azért, hogy szeressenek, elfogadjanak.

Az egyik legfontosabb lecke, amit megtanultam, hogy sosem veszítek. Nyerek, vagy tanulok.

Tedd ezt te is!

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.