Váljon a sebeidből bölcsesség!

Ki mondja meg, hogy neked mi a jó? A szeretet nem kér olyat, amitől te szenvedsz...
Váljon a sebeidből bölcsesség!

Igyekszel megúszni a fájdalmat, de hidd el, nem tudod. Inkább nézz szembe vele! Hamarabb szabadulsz. Párkapcsolatod a legnagyobb tanítómestered, hogy felfedezd önmagadat, ki is vagy valójában. Hányszor igyekeztél megfelelni, mindent jól csinálni, mégsem volt elég? Miért? Mert feladtad önmagadat, és ha feladod, nem kellesz... Csak szereplő leszel egy játszmában, amihez önként és dalolva asszisztálsz. Eladtad a lelkedet egy kis szeretetért, de az ördögnek. Azt hitted, jó lesz. Ám kérdezd meg magadtól, amit teszel, valóban jó-e neked? Vagy csak szeretnéd elkerülni a konfliktust, hogy fenntartsd a látszatot, minden rendben. De ez játszma. A játszmához pedig színészek kellenek.

Igen, tudom, ha felvállalod, mit szeretnél másképp ebben a kapcsolatban, magadra vonod a figyelmet. Hiszen azt gondolja, neked is jó. Mert, aki játszik, nem tudja, hogy játékban van. Ilyen a mátrix. Sosem a valóságot mutatja, csak azt a képet, amit látni szeretnénk. Ezért játszunk. De ne feledd, az érzéseid sosem csapnak be. Ami nem jó, az akkor sem jó, ha annak hazudod. Persze rákapcsolhatsz, hogy elvárásainak még inkább megfelelj, hidd el, továbbra sem mész semmire. Mert, ami szerinte benned nem tökéletes, és téged mindenáron megfelelésre késztet, az a hiányosság benne van. Lehet ez elfogadás, de a szeretet érzésének teljes képtelensége is. A te részed az, miért érzed magadat mindenhez kevésnek?

Az önként vállalt áldozatszerep lassan elveszi az erőd, belefáradsz, mert érzed, nem a helyes úton jársz, miközben rettenetesen félsz, hogy elveszíted. Sorry, már elveszítetted. Nem lettél más, mint marionett bábu a játszmáihoz, és bár ő teremtette, mégsem tetszik neki. A végén kifacsar, elhasznál, és ott maradsz az érzéseiddel egyedül. De most is egyedül vagy, nem? Mit mutat a helyzet? Hogy csináld pont az ellenkezőjét, mint amit vár. Most csodálkozol, igaz? Csak a félelmeidet kell leküzdened. Ha kiállsz az igényeid mellett, ha érzékelteted, mi nem jó neked, két esélyed van. Végre meglátja az erődet, megtorpan, mert bár nem tudatosan, de ő is azt akarja, hogy valaki határt szabjon ámokfutásának önmagával, az örökös elégedetlenségével szemben, miközben saját képére formálna mindent és mindenkit, amire valljuk be, semmi esélye. Mert az nem te lennél.

Mondd ki, hogy elég!

Legyen másképp!

Vedd ki a csontvázat a szekrényből!

Csak addig vívódsz, míg az első lépést önmagadért meg nem teszed. Sokszor évek telnek el játszmákban, miközben azt sem tudjuk, mi történik velünk. Rossz, mégis félünk. Félünk az egyedülléttől, ezért senki nem lép. Egy helyzetet tisztázni csakis purgatóriumi tűzben lehet. Vagy azonnal észreveszi, hogy baj van, mert az erőd határozott és ellenállhatatlan, vagy téged hibáztat. De tarts ki! Most takarítasz! Nem kell megfelelned, mert ha szeretne, elfogadna. Tudod, mindig fölfelé szeretünk. Én meglátom benned, a jót, és te azzá válsz. Ha tudod, ki vagy, és mit szeretnél egy kapcsolattól, az életedtől, a szeretettől, akkor érezni fogod, mi nem az.

Vállald be, hogy megtanítod! Csak nyerhettek. Ha vége, nem tud boldoggá tenni. Most nem. Ha letérdel, tanul, szíve nyílik, ami valljuk be, a veszteség árnyékában valahogy mindig jobban megy, magasabb szinten folytatódhat a kapcsolat. Ott már egyenlő félként állhattok egymás mellett.

Mert a szeretet nevében szerinted ki bánt? A szeretet sosem kér olyat, amitől te szenvedsz…

Igen, lehet, elveszíted. Vagy ráébred, fontos vagy neki. Hiszen pont úgy viselkedik, mint egy hisztis kisgyerek, aki csak arra vár, hogy valaki kijelölje a határait, mert egyedül nem megy. Talán nem hiszed, de neki segítesz.

Igen, félünk a fájdalomtól. Tudod, aki megjárta a poklot, az tudja, végül jó. Kitisztul a kép. Megtalálod benne önmagadat. Újra tudod kezdeni az életedet úgy, ahogy már neked jó. Tudod, mi történik még? Ha szeret, elkezd érezni. Lebontja falait, és ha tényleg fontos vagy neki, amit kizárólag így deríthetsz ki, együttműködik veled. Vagy engedd útjára. Majd tanul mástól. Te csak légy szabad és ne kövesd el ugyanazt a hibát. Eldöntöd, akarod-e. Én türelmesen várok.

Tudod, minden megoldás jó, ami a boldogságodhoz vezet. Akár együtt, akár külön-külön.

Érezni fogod…

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.