Minden a tudat és a szavak helyes használatán múlik

Amire hatásod van, az a hozzáállásod...
Minden a tudat és a szavak helyes használatán múlik

Tudom, hogy valamit nagyon szeretnél, de fogadd el, hogy jelenleg nem vagy hatással rá. Úgy nem, ahogy te akarod. Tiszteletben kell tartsd a helyzetet, a másik szándékát, tévedését, netán bizonytalanságát, mindent, amit szerinted másképp csinál, mint kellene. Mert az Ő! Mond így szereted-e?

Milyen igaz, hogy aminek ellenállsz, amit nem fogadsz el, azt teremted. Amiről nem beszélsz, arra még gondolsz. Sőt, annál többet gondolsz. Tiszteld a másikat, az útját, sorsát. Senkit sem tudsz iránytani, megváltoztatni a saját beleegyezése nélkül, de hozzáállásoddal több befolyásod lehet a vágyott helyzetre, mint gondolnád. Ahogy akarásoddal sem érsz el mást, mint a számodra fájdalmas, nem kívánt helyzet újrateremtését, úgy az elfogadásoddal is utat engedhetsz a mindenki számára legfőbb jónak, hogy megoldja... Kérlek, fogadd el, bekeretezett az élet. Most semmire sem tudsz befolyást nyerni, legalábbis nem úgy, ahogy szeretnéd, akarod. Nem a vágy a hibás, hanem a módszer.

Amire hatásod van, az egyedül a saját hozzáállásod. Nézz rá, mit szeretnél, fogadd el, hogy jelenlegi állapotában a megoldatlansága fájó érzést kelt benned és engedd. Lásd be, hogy a számodra erővel megváltoztathatatlannak tűnő helyzet, ami tán úgy tűnik reménytelen, egyáltalán nem az, csak engedd, hagy oldódjon meg az ellenállás nélküli legoptimálisabb módon. Mondd, mit cselekedne a szeretet? Majd állj félre, és engedd megtörténni, amire vágysz. Hagyd, hogy dolgozzon a mindenség végre helyetted. Ami ellen harcolsz, az továbbra is fennmarad, amit elfogadsz, az meg fog gyógyítani.

Mondd is ki! Legyen, ahogy lennie kell! Szinte ösztönösen sóhajtunk ilyenkor a próbatétel legmélyén, ahonnan már nincs hova tovább zuhanni és mondjuk ki, legyen meg a te akaratod! Érdekes, a kórházakban is sokkal több a hívő, mint a templomokban.

Tiszteletben tartom a helyzetet, ahogy a másik szándékait, vágyait, akaratát, sőt azt is, ha nem az elképzeléseim szerint alakul minden. Belenyugszom, hogy létezik jobb megoldás, mint elmémmel valaha is képes volnék kigondolni.

Így lesz meg a te akaratod. Így nyerhetsz.

Látom érted…

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.