Ne akarj bizonyosságot, még nincs itt az ideje...

Hagyd a vészforgatókönyveket a fiókban!
Ne akarj bizonyosságot, még nincs itt az ideje...

Hagyd már a vészforgatókönyveket a fiókban! Mi lenne, ha elhinnéd, hogy az életed nem egy katasztrófafilm és képessé válnál a történéseket valóban látni? Kiszállnál-e végre a fejedből és megpróbálnád "beleérezni" magadat a másikba? Mit mond számodra a feszültsége, a zavara, a szótlansága? Azt hiszed, rólad szól? Fontos vagy, na de mégsem annyira, hogy érted állna meg forogni a Föld. Minden, amit tapasztalsz, róla szól. Az érzéseiről, gondolatairól, élete filmjéről. Szeretnéd tudni milyen? Ne találgass, könyörgöm, kérdezd meg! Nyugtasd, támogasd, mutasd ki, hogy bízhat benned! Szerinted, csak te félsz? Ugyan már! Ne légy ennyire önző. Na igen, abbahagyni az agyalást kétségkívül a legnehezebb, de tudod, bármit gondolsz is, az még mindig csak rólad szól. Ha folyton kattogsz, azt ismételgeted, amit magadnak vetítesz, ha érdeklődsz, kérdezel, hallgatsz, megtudhatsz valami újat.

Nem tudhatod, mi játszódik le a másik emberben, hát ne sértsd meg a feltételezéseiddel! Ezzel egyébként is ki lehet üldözni a világból. Legyen bátorságod kérdezni, vagy ha annyira ügyes vagy, hogy érzed, hát segíts neki elmondani. Ez nem egy társasház projekt, hogy minél több falat húzzunk fel. Megtöltheted gondolataidat félelemmel, bizonytalansággal, negatív előérzettel, mindennel, amit nem szeretnél, de megéri? Tőlem. Csak vigyázz mit gondolsz, mert valóra válik.

Mi lenne, ha egyszerűen ránéznél a helyzetre, úgy ahogy van. Nem gyártanál önkínzó, mazochista feltételezéseket. Mert, mit csinálsz? "Biztos valami rosszat tettem, mondtam, tuti én vagyok a hibás. Miattam van." Mondd, te élvezed, hogy kínzod magad? Ismeretlen eredetű, de ma már az enyém, megvilágosodásom története: nagyon szenvedtem, majd abbahagytam.

Lehet ugyanannyira bizonytalan, te meg azonnal bizonyosságot akarsz, miközben leértékeled magad. Megvan a cél, nem? Beírtad a GPS-be. Vezet. Élvezd hát az utazást!

Akár most alakítod, akár újraépíted a kapcsolatodat, tudd, senki nem akar a szomszédba menni a pofonért. Az érzelmek kiérleléséhez időre van szükség. A szívnek át kell vennie az elmétől az irányítást. Ne már! Hú, azért ez veszélyes, nem? Védtelenné váltok. Képzeld el, hogy, most életed legjobb forgatókönyvet viszed vászonra. Lásd, hogy már megtörtént. Élvezd az érzést.

Ne akarj bizonyosságot! Még nincs itt az ideje. Azt hiszed, csak te csalódtál? Lehet, még nem tudunk és nem is akarunk azonnal lelepleződni. Vannak még lezáratlan belső folyamataink, gyógyulásra váró sebeink. Az igazi kapcsolat kialakulásához értő figyelemre, rengeteg szeretetre, türelemre van szükség, hogy valódi kapcsolódássá váljon.

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.