Ne higgy el mindent, amit gondolsz!

Válassz...
Ne higgy el mindent, amit gondolsz!

Mi lenne, ha nem hinnél el mindent, amit gondolsz? A kérdés nagyon megfogott. Nem is sejtjük, mekkora hatalma van gondolatainknak felettünk. Csak figyeld meg, mit érzel most, majd csípd fülön az előtte lévő gondolatot. Az érzelem a lélek nyelve. Sosem hazudik, csak piszkosul nehéz hinni, amit halkan súg. Ha tudni akarod, mit jelent számodra az a valami, ami most annyira fontos, csak figyeld, milyen érzéseket kelt benned? Mit gondolsz róla? A gondolataink kihangosítása a szó. Figyeld meg, hogyan beszél a másik és megtudhatod, milyen gondolatokat forgat. Majd figyeld meg magadat. Ha valakiről szeretnéd tudni, hogyan gondolkodik, nézd meg hogyan él. Mit hisz magáról? Másokról? A szavakkal, hitrendszerünk simán nyakon csíphető. Ezért, ha meg akarod változtatni az életed, először a gondolkodásodat kell megváltoztatnod. Tényleg sokkal fontosabb a helyzethez való hozzáállásod, mint maga a helyzet.

A történés mindig semleges. Te fűzöl érzelmeket hozzá.

Oké, mondjuk, tényleg helyzet van. Nem működik a házasságod, a párkapcsolatod. Választhatsz, hogy elkezdesz aggódni, idegeskedni, kiabálni, hibáztatni, áldozattá válni, soroljam? Ahogy szoktad, vagy erőt veszel magadon és felteszed a kérdést: " Mi az, ami lehetséges még?" Ha kinyitod a gondolkodásodat, a lehetőségek szinte maguktól megérkeznek, de nem elég, csak úgy, egyszer-kétszer kipróbálni. Rá kell szoktatnod magadat! A kitaposott utak járhatatlanok. Mindig a nehezebbik út járható! Kibújni, feladni, elmenekülni bárki tud. Azzal nem oldasz meg semmit. Az élet először csak kavicsokat dobál, majd köveket, később egy kisebb sziklát is neked vág, hát hozd elő azt a belső erőt, amiről magad sem tudtad, hogy létezik és fogd cselekvésre!

Ne higgy el mindent, amit gondolsz! Válassz...

Mert a gondolatból szó, a szóból cselekedet, a cselekvésből szokás, a szokásból jellem lesz. Hát szoktasd magad kellemes gondolatokhoz! Észrevetted már, hogy mindig van megoldás, ha semmi megoldás sincs? El tudod-e engedni magad, hogy élvezd a pillanatot? Örülj! Az öröm, a legegyszerűbb hála. Hát értékeld, köszönd mindazt, amid van. Így még több örömben lehet részed. Mintha az élet azt mondaná: "Látom, örülsz. Á, még nem tudod mi az igazán jó, hát megmutatom neked!" És még több örömben lesz részed. Tanárom szerint, a mindenségnek egyetlen pecsétje van. Igen! Vigyázz, mit kívánsz, mert valóra válik. Ha hiányban gondolkozol, ha ítélkezel, irigy vagy mások boldogságára, eredményeire, sikereire, a negatív érzés azt üzeni, te még nem tudod, mi a rossz, hát megmutatom neked.

Mert a mindenségnek egyetlen pecsétje van: Igen!

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.