Nem érti a férfi a nőt, nő a férfit. Talán nem is érteni, érezni kellene.

Tanuljuk egymást.
Nem érti a férfi a nőt, nő a férfit. Talán nem is érteni, érezni kellene.

Ismeretlen út, amin járunk, navigáció nélküli. Tanuljuk egymást. Jónak hitt minták helyett marad a tapasztalat. Férfiak és nők, akikkel egyezséget kötöttél, hogy egy-egy leckét elsajátítasz, míg készen nem állsz megélni az igazit. Ha egyáltalán sikerül. Mert kevesek tánca ér valódi célt. Nincs támasz, és mondhatnak bármit, egyedül kell végigcsinálnod. A jó mester sem ígér, nem fogadkozik, nem cselekszik helyetted, csak megvilágítja előtted az utat, amit neked kell bejárnod. Csalódásaink mérföldkövek, és lehet, most még nem tudod, mit akarsz, de azt már biztosan, mit nem.

A legjobbat érdemled. Ne érd be kevesebbel! Benned van a vágy, hogy megtaláld azt, aki nem csak a testedet, a lelkedet is látja. Érez. Egy párkapcsolat akkor él, ha két fél ugyanazt a célt tartva összeolvad, amihez óriási bátorság kell. Felvállalni, valóban megmutatni önmagad, félelem, elutasítás, a szégyen rémes érzete nélkül. Lesz, ami lesz, lényünket megosztjuk. Minden közös. Egymás idegvégződéseinek folytatása vagyunk. Ha kapcsolatod nem jó, nem érzed biztonságban, szeretetben magad, tudd, nem éritek el egymást. Két kézzel, két szemmel, két füllel születtünk, de szívünk csak egy van. A párja egy másik embernél. Találd meg és tudd, megkérdőjelezhetetlenül összetartoztok.

Nem érti a férfi a nőt, nő a férfit. Talán nem is érteni, érezni kellene. Nőként nem az a feladatunk, hogy egymást túllicitálva egyel több pontot szerezzünk a másik nemnél, ahogy a férfiaké sem a verseny. Egymást tanulni, megismerni jöttünk. Vállalva önmagunkat. Csalódásaid oka a látszatvalóság. Színjáték, amihez színészek kellenek. A nő kezdetben egyedül táncol. A férfi a biztos pont, hogy a nő körbetáncolja. Ha tetszik neki, amit lát, a nő is boldog. Ha a szándék megvan, érezni fogod, táncotok valódi-e. Lélekkapcsolódás. Merd megmutatni, ki vagy, mire vágysz! Mitől félsz? Senkit nem tudsz elveszíteni, mert aki táncodat nem érzi, elveszíteni sem lehet, hisz sohasem volt a tiéd. Azt válaszd, aki a lelkedet is látja. Vele megkönnyebbülten fellélegezhetsz, mert hazataláltál. Már nem akarsz megfelelni, és nem hagyod, hogy félelemben tartsanak. Ám míg érdek, vagyon, vagy megszokás, a kudarctól, egyedülléttől való félelem irányít, nem vállalod szíved szavát. De ne keseredj el! Most tanulod, mire vágysz, ami önmagad megismerésének egyenes ösvényére vezet.

Egy nap rájössz, hogy a legfontosabb dolog érezni. A lélek lélek iránti érzékenysége a szeretet. Felismeri a benned lévő dalt. Találd meg azt, akinek így vagy tökéletes. Jelentsen ez bármit. És igen. Létezik az a férfi és létezik az a nő, kinek szíve a te szíveddel dobban. A szerelemhez bátorság kell! A jó párkapcsolathoz bátorság kell! Te kellesz! Mezítelenül, kíváncsian, gyermeki ártatlansággal vágyakozva, pont úgy, ahogy jöttél. A szívedhez illő másik szív annál van, aki hallja a zenéd. Engedd, hogy táncod megtalálja. Vigyázz rá! Nem minden dallam hamis…

Úgy hiszem, hogy a legfontosabb szó, amit mondhatunk valakinek nem az, hogy szeretlek, hanem az, hogy hallak.

(Oprah)

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.