Senki sem tökéletes. Te sem vagy az. Ám, ha még szereted,

tartsd az életedben és add a lehető legtöbbet, ami tőled telik.
Senki sem tökéletes. Te sem vagy az. Ám, ha még szereted,

A szerelem, szeretet, szex olyan érzelmi hármas, amely építő erőfeszítésre serkent. Napóleon Hill felismerése szerint a szeretet őrzi biztonsági szelepként az egyensúlyt. E hármas zseniális eredményekre ösztönöz, de neked kell felébresztened őket magadban, ami nem is kis feladat. Társad tetszési indexe még kevés mutató a boldogsághoz, annak maximum indikátora lehet. De van egy összetevő, amivel garantált a siker, ez a szeretet, ami ugyan kivehető a képletből, de számtalan példa mutatja, hogy hamis jellemzővel felváltva sem a megszerzett gazdagság, sem a hírnév nem generál boldogságot. Ilyenkor hiába a nagy ház, a kifelé demonstrált külcsín, a fel nem ismert igazságért boldogságunk ára a fizetség.

A szeretet, boldogság érzete lelkiállapot. Párkapcsolatunk sem véletlenül olyan, amilyen. Amilyenné tesszük, miként gondolkodunk róla. Ahogy gondolataink sem lehetnek egyszerre pozitívak és negatívak, az egyik, attól függően, mennyire növi túl a másikat, válik uralkodóvá. Ettől van, hogy csak a rosszat látva párkapcsolatunk, társunk viselkedése már nem tetszik. Ráadásul, ha negatív minősítő szavakkal bántjuk is a „javulás” érdekében, konzerváljuk a negatív állapotot. Egyenes út a kapcsolati lejtőn lefelé, miközben a valamikori szerelem érzése még mindig ott lappang köztetek, csak annyira átszőtték a harc, a konfliktus negatív szövetszálai, hogy a régi szerelem párnába sírt vágyálommá vált.

Igen, neked írom, akiről tudom, hogy társadat valahol mélyen most is szereted. A távolság kettőtök között ezért is olyan fájó. Ha nem szeretnéd, nem érintene meg. Nem akarnál megértést. Elsétálnál, hátra sem nézve. De te maradsz, és valld be, hogy igenis változást szeretnél a jóra, csak nem tudod, hogyan, mert a kudarcélmény egyre erőtlenebbé tesz. Van egy jó hírem. A szerelem emléke sosem foszlik el, csak lappang. Nyomot hagy az ember lelkén akkor is, „ha már kihűlt”, miközben irányít. Változtatást akar! Tőled. Aki érzett már igaz szerelmet, tudja, hogy lelkébe ég a nyoma. Örökre bérelt helye van. „Letűnt idején” is erős, mert a szerelem, szeretet a lélek nyelve. Ez vagy te. Azért vágyod, mert életed fűtőanyaga. Igaz, természete illékony, mégis csak választanod kell, döntened mellette, majd naponta gondolattal, szóval, cselekedettel éltetned.

A találkozás mindenképp létrejön. A kérdés, mit kezdetek vele. Mivé formáljátok együtt. Ha netán azt kérdeznéd, a megfelelő társ van-e melletted? A válaszom igen! A legmegfelelőbb, hogy együtt, közösen valamit megtanuljatok. Ne elveszett romantikus lányregényként tekints kapcsolatodra. Rázd le végre a rávetült port és vedd kezedbe az irányítást. Pont, mint mikor nagytakarítunk. Először jó nagy felfordulást csinálunk, majd lassan nekilátunk mindent a helyére tenni. Kidobni a felesleges dolgokat. Közben van, hogy elfáradunk, és hagyjuk az egészet a fenébe, de másnap újra folytatjuk. Mert megpihenni szabad, feladni nem. Kitartásra és türelemre lesz szükséged, és egy titkos összetevőre, mint hajtóanyag, hogy akarod! Ne kétségeid, körülményeid határozzák meg, ki vagy és mit akarsz. Válj saját döntéseid termékévé. Ebben tudok segíteni neked.

További tartalmak Cikkeim

Készséggel állok rendelkezésedre! Miben segíthetek neked?

Néha a legnehezebb és a leghelyesebb út ugyanaz. Megesik, hogy egy bátor lépés az ismeretlenbe, az élet nagy ajándékával fizet.